Spänd och förväntansfull - Det är ju MAIN EVENT!

2014-04-06 @ 11:13:00 | Allmänt
Igår gick jag runt på förmiddagen och fixade inför Globen cup. Gjorde laguppställningar, räknade in och vikte tröjor och shorts, sorterade västar, och fyllde på medicinväskan.
 
Vi hade två lag anmälda, cupen är gratis för Enskedelag och en perfekt uppstart på utomhussäsongen. Problemet var att av våra 22 spelare var redan 6 st borta på andra cuper i hockey och handboll.
Dagen innan hade jag fått ett mejl att en annan spelare inte kunde komma och redan vid niotiden ringde en annan förälder och lämnade återbud då spelaren var sjuk.
 
14 man kvar, men matcherna för lagen gick inte samtidigt så jag tänkte att vi kunde låna ett par spelare mellan lagen och matcherna så att vi inte körde slut på dem.
 
Men redan på försnacket inför första matchen märkte jag att min egen son Sander var likblek. Han mådde illa men skulle inte spela första matchen så jag hoppades att det var den varma bilturen dit som påverkade honom.
 
Men halvvägs in i första halvlek fick jag inse faktum. Min son var sjuk och jag lämnade över till min kollega och närvarande föräldrar för att skjutsa hem honom. Jag hann tillbaka till mitten av andra halvlek, och då låg ytterligare två spelare vid sidan av plan och var dåliga. Vi lyckades sedan få två skador och jag hade inga kvar att byta med.
 
Inför det andra lagets första match hade vi fyra friska spelare kvar av åtta i första laget. Vi insåg att det bara var att slå ihop lagen. Efter att sedan ha spelat 4 matcher på raken utan paus, var vi till sist tvungna att lämna WO i sista matchen för ena laget så att killarna fick vila 40 minuter. Det blev förlust i sista matchen mot ett bra lag, men ett lag gick till A-slutspel medan det andra fick nöja sig med B-slutspel.
 
Mycket av jobbet man lägger ner som ledare i föreningar gör man för att ens egna barn ska ha möjligheten att syssla med det de tycker är roligt. När sedan barnet sedan inte ens får chansen att vara med på det som det sett så mycket fram emot är det ju väldigt trist. Men nu har jag tränat laget i snart ett och ett halvt år och känner killarna väl, så det spelar inte så stor roll längre. Igår kände jag glädje över hur laget bet ihop och kämpade trots att det blev mer och mer kaotiskt ju längre dagen gick.
 
När jag sedan kom hem på kvällen åkte jag och köpte mat på donken(McDonalds) åt barnen. Min fru hade middag för sina kompisar och jag blev förvisad upp på övervåningen med barnen. Vi hade det ändå ganska mysigt med Harry Potter och lördagsgodis. Min son hade feber och ville inte sova själv så jag la mig sidan om honom tills han somnat efter att ha lagt lillan. Eller det var planen, jag somnade nog först och vaknade krokig och dann kl. 04.00 då jag bytte säng till min egen.
 
På förmiddagen idag bråkade jag och min fru om vem som skulle ta lilltjejen på kalas till Lek&Bus i Nacka Strand. Jag, som varit med min dotter tidigare på liknande kalas visste att hon antagligen inte skulle vilja leka själv, hon vill att pappa också ska åka rutschkana, vilket var mitt argument för att min fru skulle åka. Min dotter är den typen som älskar att gå på kalas men sedan när hon kommer dit blir blyg och försiktig och vill att mamma och pappa skall vara kvar. Stannar man då så är det väldigt svårt att få henne att släppa taget och börja leka med de andra och jag är väl inte den mest pedagogiska i de lägena. Jag blir irriterad och kan inte förstå varför detta tillfälle skiljer sig från vilken dag som helst när hon leker med samma kompisar i skolan.
Min fru menade att jag bara kunde sitta på en stol och titta på, något jag vet inte skulle inträffa. Jag sa redan efter förra gången att detta gör jag inte om, då tackar jag hellre nej till kalaset. Jag stod på mig, och min fru tog dottern till kalaset men såg ut som ett åskmoln. Lär få betala priset för det senare.
 
Nu är det med spänd förväntan som jag ser fram emot kvällen då det äntligen är dags för Main Event i Svenska Mästerskapen. Dessutom är det en highroller jag är sugen på att spela, kom till finalbord förra året, men jag ska kolla antalet spelare och vilka som ställer upp innan jag bestämmer mig.
 
Dessutom är det bra värde på andra sajter idag, SvS DM-Main lär locka många rena nöjesspelare så eventuellt gör jag ett undantag och spelar där idag. problemet är ju om det krashar så är pengarna förlorade och risken finns när man spelar på den klienten.
 
Winamax startar upp sin serie idag också, så utöver det vanliga utbudet finns det mycket att välja på. Jag avvaktar dock till ikväll innan jag bestämmer mig för vad jag ska spela.
 
Det är dags för MAIN EVENT. Massor av kvalmöjligheter idag, stöd pokerförbundet och ta chansen att ta hem din del av den $150 000 stora garanterade prispotten. Tror inte på ett övervärde men vi får se.
 
 
 
 
 

Kommentarer
★ Janne

Det blev alltså fler spelare i SVS DM än i förbundets SM Main. Under 800 spelare måste väl vara underkänt? Stars har återigen lyckats sjabbla bort ett SM eller vem bär ansvaret?

GL om du är kvar!

2014-04-06 kl. 23:22:25
★ Fredrik

Hej

Jag har inget konto på Stars och kan inte se SMturneringarna. Har letat på förbundets hemsida men hittar inte info där så därför vänder jag mig hit. Finns det någon redovisning av hur SM gick. Vilka vinnare, hur många startande mm.
/Fredrik

2014-04-11 kl. 15:59:51
★ rosjon

@janne helt klart underkänt, återkommer i ämnet så fort jag får lite tid över.

2014-04-11 kl. 17:32:41
http://rosjon.blogg.se
★ rosjon

@Fredrik Nej, ingen sammanställning, redovisas var för sig under nyheter

2014-04-11 kl. 17:34:33
http://rosjon.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback