Ambassadören som försvann

2014-02-11 @ 22:10:00 | Allmänt

Det är märkligt hur Svenska Spel hanterar sin pokerambassadörer.

 

Ibland så slår man på stora trumman, som när Thorsson presenterades, när han sedan c:a två år senare försvann var det ganska tyst förutom ett sista blogginlägg.

 

Medan Thorson fortfarande var kvar så hyrde man in Anton Wigg och Michael Tureniec under buller och bång. SvS la ut skuggprofiler på sina nya ambassadörer ett tag innan de offentliggjordes för att skapa en snackis innan, ganska lyckat faktiskt.


Jag vet inte hur mycket de faktiskt ökade antalet spelare på sajten, men de var väldigt synliga, både på sajten där de både spelade och hade egna turneringar eller i det Mastroc-producerade webbtv-programmet Pokerstudion och med sina bloggar och instruktionsvideor. Att de var inhyrda som marknadsföring och inte i syfte att förbättra pokern som det gärna sades i början blev ganska snart tydligt, inget fel i det.


Men efter skatteverkets tillslag mot svenska pokerspelare november 2012 så syntes de bara ett par gånger till i samband med SvS onlinemästerskap, sedan försvann de in i tystnaden. Det var knappt Svenska Spel ville besvara en fråga om vart de tagit vägen, och jag skrev detta inlägg:

http://rosjon.blogg.se/2013/february/vart-tog-den-lilla-ambassadoren-vagen.html

 

Sen var det dags för nästa ambassadör. Det slogs inte på stora trumman, det var knappt jag märkte av att något var på gång. Men i Magdas blogg fanns ledtrådar om resor till Visby och små hyllningar av Svenska Spel. Header-bilden på bloggen blev en Magda i SvS-keps.

 

Men inget på Svenska Spels sajt om någon ny ambassadör, inte om någon ny "nånting" överhuvudtaget. Det var tyst länge, det slogs aldrig på trumman.

 

Inre stridigheter, Svenska Spels pokerchef slutade, många rykten om varför men inget jag kan skriva här. Risken är alldeles för stor att det blir fel och även om jag har flera källor så har jag ännu bara hört den ena sidans version.

 

Så det var tyst.

 

Tog egentligen inte fart ordentligt förrän robotskandalen på Svenska Spel inträffade och Magda hyllade Svenska Spel för hur de hanterade frågan. Men inte förrän senare blev det helt glasklart att Magda var deras nya ansikte. Det kom inte ens ett litet pressmeddelande, men under några månader blev hon mys-magda med Mysmåndag. Sen var det SM och hon dök upp i Pokerstudion.

 

Det var lite skakigt i början, men det tog sig och till slut hittade de rätt med Per Linde, Åberg och Magda när de kommenterade finalbordet i Svenska Spels mästerskap.

 

Sen blev det tyst igen. Så där tyst som efter Svenska spels mästerskap 2012. Jag har för vana att kolla in SvenskaSpelspoker.se, där man slipper flash- och mobil-sajtkatastrofen.

Där ligger Dybbans blogg, d.v.s hans krönikor. Där låg också Magdas blogg inlänkad. Det gör den inte längre.
 
Det tog flera månader för SvS att få bort Wiggs och Tureniecs bloggar, Magda var borta nästan direkt.Känns som de smög in henne bakvägen och sedan smög ut henne samma väg igen.
 
De blir bättre och bättre på att avsluta ambassadörer i det tysta. Inte något att vara stolt över. Vi får se hur länge dybban är kvar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback