Boss Media finns inte mer

2014-02-08 @ 11:17:00 | Allmänt

Det har varit några turer kring växjöbolaget som bl.a varit ansvariga för pokerplattformen som Svenska Spel köpt in för andra omgången senast för ett år sedan.

Nu har de nya indiska ägarna,IT-jätten HCL Technologies (en stor koncern med 85 000 anställda), varslat alla anställda i Växjö om uppsägning fr.o.m den 1 juli i år.

 

Det var förra året i november som indierna tog över personalen i Växjö, då 160 personer, d.v.s GTech som äger plattformen outsourcade utveckling, men enbart den som sköttes av Boss Media i Växjö.

Den största affären är inte pokerplattformen utan kasinoplattformen, och det har inte gått så bra för företaget, med bl.a 37 miljoner i förlust under 2012.

 

Redan under hösten har sedan utvecklarna lämnat Boss Media i en strid ström, det återstår nu 124 antällda som varslas, min gissning är att den mest kompetenta personalen redan innan outsorcingavtalet var klart, börjat planera för nytt jobb.

 

Det har blivit allt vanligare bland svenska företag att lösa personal problem på det sättet. De outsorcar till indiska konsultjättar som så fort avtalen tillåter slimmar organisationen. Det har sedan hänt att företagen återtar sin outsorcade it-avdelning, slimmad och klar, utan att själv behöva sköta sparkandet.

 

Samtidigt som man lägger ner verksamheten i Växjö så kör naturligtvis det indiska företaget med de vanliga flosklerna att det inte ska störa leveranserna till kunderna men det kommer det naturligtvis att göra. Sen är det ju frågan om det är så stor förlust egentligen, en av anledningarna till nedläggningen är inte bara att det är billigare med indisk IT-personal, utan också att en del av de uppdrag som Växjö fått den senaste tiden inte fungerat speciellt bra.

 

Svenska Spel har inte haft någon större framgång i att få igenom de förändringar de sagt till sina kunder att de jobbat för, det har mest blivit otroligt fula avatarer och annan, ej förbättrande, funktionalitet.

 

Själv har jag undrat om det inte varit mycket spel för galleriet, kanske är så att de som varit längst ut mot kunderna menat vad de sagt, men när det sedan kommit till kritan har de som bestämmer skitit i att prioritera. Hade jag varit den som pratat med Boss Media hade jag varit vansinnig vid det här laget. Kanske har tonen varit sådan från SvS men i så fall har de talat inför döva öron.

 

 

 

Jag har svårt att tro att  kommunikationen mellan ett svensk statligt bolag styrt av regional politik och med myndighetstänk och en indisk konsultjätte kommer att bli bättre än den varit hittills.

 

Hade man haft en chef för pokern med lite driv hade det hänt saker för länge sedan, ibland funkar det inte att vara svenskt diplomatisk. Jag hade gjort allt för att bryta avtalet och hitta en annan partner, nu när GTech så tydligt visat att Svenska Spel är en helt oviktig kund.

 

Förstår att man är besvikna i Växjö, men för pokerspelare på SvS kanske det kan betyda förändring till det bättre, men inte i det korta perspektivet. Svenska Spel som företag är lika smidigt och lättrörligt som en supertanker.


Kommentarer
★ Kim

Med andra ord kan man inte förvänta sig att dom lagar buggen i iPad appen som gör att man inte kan spela om man har iOS 8.

Trist

Svar: Jag skulle inte hålla andan
Rosjon

2014-10-26 kl. 21:14:03
★ www.muzikantenplein.nl

Hi there! I could have sworn I've been to this site before but after browsing through some of the post
I realized it's new to me. Anyhow, I'm definitely
happy I found it and I'll be bookmarking and checking back frequently!

2017-09-22 kl. 20:36:20
http://https://www.muzikantenplein.nl

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback