Destruktiv kritik

2014-02-18 @ 23:21:59 | Allmänt
Jag ska vara rak. Utan Pokerstars inget pokerförbund. Ingen annan sajt ser värdet av att ett pokerförbund just nu.
 
Pokerstars sponsrar inte pokerförbundet bara för att de är snälla och vill svensk poker väl. De är kapitalister och tjänar mer pengar ju mer poker vi spelar i Sverige. Svenska Pokerförbundet har som tur är samma agenda som Pokerstars och behöver inte sälja sin själ för att få hjälp med arrangemang av SM.
 
Pokerstars är inga helgon, de vill tjäna pengar. En av få sponsorer som faktiskt tjänar pengar direkt på sitt sponsorskap och inte bara behöver räkna hem det i goodwill.
 
"Lägg ner skiten" säger någon som uppenbarligen tycker att det är fel med ett pokerförbund. Men det är klart spelar man inte poker-SM online eller live så ser man inte nyttan med ett pokerförbund.
 
Och det är tydligen jätteviktigt att räkna medlemmarna innan live-SM gått av stapeln för alla som spelar SM måste vara medlemmar. För de är inte riktiga medlemmar. För det är ju vanligt att man inte behöver vara medlem i ett förbund för att få delta i dess mästerskap. Det gäller bara poker.
 
Det är tydligen jätteviktigt att räkna antalet medlemmar innan online-SM hålls. Se där, ett förbundsmästerskap som inte kräver medlemskap. Vad bra! Vad dåligt att pokerförbundet arrangerar frirullar för sina medlemmar för det ger ju bara förbundet fler medlemmar som inte är riktiga medlemmar.
 
Vi kan väl vara överens om en sak, pokerspelare blir inte medlem i förbundet för att gå på dess årsmöte.
 
Jag jämförde i ett tidigare blogginlägg pokerförbundets deltagarantal på dess årsmöte med Sveriges Schackförbund och Svenska Bridgeförbundet.
 
Dessa förbund där dess medlemmar ansluts via klubbar. Där t.ex. schackförbundet gör reklam för att man ska spela schack i skolan och på klubb. Där de ger handfasta råd på sin hemsida om hur man startar sin egen schackklubb. Att starta en pokerklubb är olagligt.
 
Men OK, då räknar vi bara de riktiga medlemmarna, de som blev medlemmar innan årsmötet.
Då kan vi vara glada, för hälften av medlemmarna dök upp på årsmötet, en siffra som är svårslagen av vilket annat förbund som helst. Och det var enligt kritikerna det sämsta deltagarantalet någonsin. Undrar om alla andra förbund redovisar sitt antal medlemmar i början på året eller det antal de har i slutet av året?
 
Vi får också vara glada för pokerförbundet har förräntat hundralappen jag betalade in till 2000kr, en ganska bra ränta på pengarna, tjugo ggr pengarna på bara ett år. Tack för det, för de 45 000kr kan förbundet göra mycket roligt för sina medlemmar.
 
Men jag tycker det är synd att så många la så mycket tid och möda på revisionen av de gamla styrelsernas ekonomi. Det hade varit bättre om man överlåtit det till experterna på ekonomisk brottslighet, som de som utredde 5050poker. Då hade inte preskriptionstiden hunnit gå ut. För visst har det tagit tio år? Eller hur var det nu igen.
 
Nej, nu ska jag vara allvarlig. Det var tråkigt att inte fler dök upp på årsmötet. Med tanke på all denna transparens som efterfrågas är intresset dåligt när den väl erbjuds. Nä, de flesta orkar inte lämna soffan för att kunna ta del av informationen. Så är det i de flesta ideella föreningar, pokerförbundet är inget undantag. De flesta av oss är bara medlemmar och drar nytta av eldsjälars slit för att medlemmarna ska vara nöjda.
 
Finns säkert de som tror att styrelsemedlemmarna tjänar pengar på att sitta i styrelsen. jag kan lova er att så inte är fallet. Det kostar styrelsemedlemmarna pengar att jobba för pokerförbundet.
 
Förbundet borde ha polisanmält de gamla styrelserna, Inte för att resultatet skulle blivit ett annat, det hade antagligen tagit lika lång kalendertid, men det hade inte kostat förbundet lika mycket energi. Möjligheten finns fortfarande.
 

Kommentarer
★ Steffe

Är det olagligt att starta en pokerklubb?
Trodde det var själva spelande om pengar som var olagligt.
Skulle man kunna ha ett SM i Sverige utan prispengar?

2014-02-19 kl. 00:17:43
★ rosjon

Nej, det är inte olagligt att starta en pokerklubb, men det är ganska meningslöst eftersom så fort du spelar poker gör du något olagligt. Så fort det finns någon som gör minsta lilla vinst på ert spelande så är det olagligt. Så lokalen måste vara gratis, dealern måste vara oavlönad, man får inte sälja något i samband med spelandet. Det gör det i stort sett omöjligt att ha ett SM i Sverige utan prispengar utan att bryta mot lagen.

2014-02-19 kl. 00:23:32
http://rosjon.blogg.se
★ Matte

Men att starta en spelklubb där man även har andra spel tillgängliga bör vara tillåtet att driva. Med lokal som kostar pengar, samt försäljning av dryck(alkoholfri), korv m.m. Att man sen inte spelar andra spel än poker är lite svårare att bevisa för myndigheterna.

2014-02-19 kl. 10:17:22
★ rosjon

Jag det är svårt för myndigheterna kanske, men fortfarande olagligt.

2014-02-19 kl. 10:50:45
http://rosjon.blogg.se
★ Gryt-Ola

Matte,

det är olagligt att spela andra spel (om pengar) också, se exempelvis Vira-SM

2014-02-19 kl. 11:27:04
http://kackalorum.se
★ Steffe

Ok.
Jag trodde det bara var själva spelet som inte fick handla om pengar.

2014-02-19 kl. 11:34:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback