Do You Dare Make a Bet with Amarillo Slim?

2014-02-17 @ 01:14:00 | Allmänt
"If there's anything I'll argue about, I'll either bet on it or shut up," sa tydligen Amarillo Slim en gång. "And since it's not very becoming for a cowboy to be arguing, I've made a few wagers in my day. But in my humble opinion, I'm no ordinary hustler. You see, neighbour, I never go looking for a sucker. I look for a champion and make a sucker out of him."
 
Amarillo Slim var den första pokerspelaren som blivit riktigt berömd. Efter sin seger i WSOP 1972 var han gäst i bl.a. The Tonight Show och gjorde succé. Efter alla historier om honom skrevs det till och med en sång om honom:Do You Dare Make a Bet with Amarillo Slim?
 
 
Enligt legenden slog Amarillo Slim en gång vad med tennismästaren Bobby Riggs om att han kunde slå honom i ping-pong så länge Amarillo fick välja vilken racket de skulle spela med. Efter en månads träning blev matchen av och Amarillo Slim vann efter att ha valt stekjärn att spela med. Han ska ha kört samma vad med en Taiwanesisk pingismästare, men då valt Coca-cola flaskor och vunnit.
 
Han slog en gång vad om att han kunde slå en golfboll längre än en amerikansk mile. Han slog ut den på en frusen sjö, och vann sitt vad igen. På samma sätt vann han när han sa att han kunde slå den tidens bästa häst Seabiscuit på en 100 yard lång sträcka. Slim krävde att få välja bana, valde en 50 yard lång sådan, och han först i mål medans jockeyn hade fullt sjå att vända hästen efter 50 yards.
 
Amarillo Slim blev ökänd för sina "riggade" vad, och det finns mängder av historier, sanna eller ej, vem vet. Av någon anledning tycker ofta pokerspelare att det är ok att göra vad som helst för att vinna ett vad. Att vinna till varje pris är inte fel, det är en egenskap som beundras. Det kanske är en egenskap som beundras av andra spelare, men oftast inte av resten av samhället. Bondfångare och lurendrejare har oftast inget högre anseende.
 
Men historierna om Amarillo Slim innehåller alltid någon form av finess, nästan som ett trolleritrick. Man vet att man blir lurad, men man vill så gärna få reda på hur, att man går med på att bli lurad frivilligt.
 
Nu har min gamle bloggkollega dybban blivit "hustlad" av Sveriges motsvarighet till Amarillo Slim. Utan någon finess , och även om dybban väntade sig ett trolleritrick så hade han nog inte kunnat föreställa sig hur det skulle gå till. Ingen annan heller efter att ha läst inlägget i Superbloggen.
 
http://bloggar.aftonbladet.se/superbloggen/2014/02/att-sla-vad-med-ken-lennaard
 
Man kan inte annat än att förundras över hur det gick till.
 
Det är ju än så länge ingen tvekan om vad som är sanningen avseende vadet, men vadet förlorades ändå.
Visserligen har det utlovats ett svar på inlägget av vinnaren, vi får väl se om han har ett äss i rockärmen.

Kommentarer
★ Lisa

Bra skrivet.

2014-02-17 kl. 08:33:22
★ rosjon

Tack!

2014-02-17 kl. 19:55:08
http://rosjon.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback