10 juli Tucson

2014-07-12 @ 02:47:45 | Allmänt
Idag var det tidig uppstigning då vi skulle till ökenmuséet som till stora delar är utomhus, och trots att de lovat "thunderstorms and rain", vilket som sagt är det en riktig Tusconbo går och hoppas på ständigt, så var himlen ganska klarblå. C:a 35 grader varmt när vi kom fram efter att ha passerat en saguarokaktusskog som jag fått veta att dessa typiska Lucky-Luke-Western kaktusar heter.
 
Innan vi gick in fick vi träffa en djurskötare med en Harris's Hawk på armen som berättade att detta var en så ovanlig fågel på grund av att den jagar i flock, man måste annars besöka Galapagosöarna för att hitta en liknande fågel. Allt regisseras av honan i flocken.
 

Vi tog en snabb tur genom terrariet och grottorna innan vi begav oss ut i öknen.
 
Det fanns en hel del fladdermöss i grottan, förutom skorpioner och  skallerormar.
 
Fanns en hel del att se, ett riktigt bra museum, men det var tufft för barnen som hade svårare att klara värmen än vi hade.
 
Puman var väldigt intresserad av oss.
 
Här har vi precis dränkt alla kepsar med vatten i en av de många vattenfontänerna därför ser alla ganska fräscha ut, men det var tufft då temperaturensnabbt gick över 40 gradersstecket.
Präriehundarna blev populära hos Signe som dessutom köpte ett gosedjur av en i shoppen.
 
Längst ute längs spåret var det underbar utsikt som jag tyvärr inte kan göra rättvisa med min kamera.
 
Vi tog en lunch på Muséets grill innan vi fortsatte en runda till utomhus.
 
Tydligen finns det mycket kolibri här i öknen, bl.a. har vi en huskolibri som barnen döpt till Doby som surrar runt kaktusplanteringen vid poolen. Försökt ta foto, men han är bra liten och snabb som attan.
 

När det var som varmaste orkade ändå Signe leka sköldpadda.
 
När vi sedan kom tillbaka till huset var det ganska skönt att vi hade pool.
 
Sen eftermiddag blev det en tur till Fry's för att botanisera bland det amerikanska utbudet av matvaror. Att hitta yoghurt över 3,5 procents fett är omöjligt, det är non-fat som är vanligast, gärna med 10-15gr socker istället. Supernyttigt. Och med tanke på hur stor glassavdelningen är och deras aversion mot fett, men förkärlek för corn syrup så har jag full förstående för att de har svårt att hålla vikten i det här landet. Skulle kunnat ha gått flera timmar och upptäck nya saker.
 
När vi kom tillbaka åkte vår värd iväg och köpte Tamales, Familypack. Vet inte riktigt hur jag ska beskriva dem, någon sorts mexikansk variant av kroppkakor insvepta i majsblad mest för dekorations skull antar jag. Smarrigt var det, med goda såser och blackbeansröra till. Vi satt ute i pation och käkade till skillnad mot alla amerikaner som aldrig skulle komma på idén att sitta utomhus vid den här årstiden. Trevligt och många spännande diskussioner om bl.a. utbildningssystem och skillnader mellan Sverige och USA. Jag har svårt att inte bli en aning förälskad i detta land trots vissa brister.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback