12 juli Tucson - Tombstone - Bisbee

2014-07-14 @ 08:44:50 | Allmänt

Lördag och ledigt för alla i båda familjerna här i Tucson. Vi bestämde oss för att åka söderut mot mexikanska gränsen och besöka en riktig turistfälla, Tombstone. Men ni som är samma generation som jag vet hur stor del vilda västern fortfarande spelade under vår uppväxt.

 

Mina barn har inte alls samma känslomässiga koppling till 1800-talets Amerika. De har inte växt upp med Macahans, sett gamla västernfilmer på tv, eller lekt cowboys och indianer.

 

Så turistfälla eller ej, vissa fällor måste man gå i ändå. Tog c:a 90 minuter dit  och temperaturen var bra mycket lägre där, knappt 27 grader.

 

Det var en turistfälla, men samtidigt inte, är man i närheten bör man besöka denna stad som med amerikanska mått mätt är ganska gammal med bevarade hus från 1882. Man har naturligtvis gjort allt för att bevara westernkänslan, precis som Ystad utnyttjar Wallander, och i Tombstone är det ju faktiskt något som hänt i verkligheten som inspirerat otaliga filmer.

 

 

 

Vi stannade i ett par timmar, besökte de historiska platserna, OK Corral, men skippade återskapandet av den gunfight som satte Tombstone på kartan.
 
 

Vi hann också besöka ett 1880-tals museeum och världens största rosenbuske, imponerande stor men säkert mer imponerande när den blommar i april. Om det sen är världens störst låter jag vara osagt. Vi har besökt en del rosengårdar bl.a en i Kristianopel och som jag kommer ihåg den var den rätt rejäl den med.
 
 
 
Vi åkte sedan vidare till ytterligare en gruvstad som numera är hem för en konstnärs- och hippekoloni, Bisbee. På 1880-talet innehöll denna stad 50 barer och bordeller och hade 21 000 invånare, nu var det lite lugnare. Cool place with a cool attitude.
 
 
Blev till sist en sen lunch på

Huevos Rancheros, riktigt gott
 
Sen var det "antik"- (loppis kallar jag det-)affärsbesök en kort stund innan vi gick ner för Main St och åkte hemåt. Inte så händelserik åktur hem, förutom att vi passerade en kontroll uppsatt av Border Control, men de viftade bara förbi oss.
 
Ett snabbt bad senare drog vi ut igen till Tucsons stadskärna, dels för att köpa mat och lördagsgodis, men också för att undersöka möjligheterna till teknikfynd. Hittade denna coola affär vid 4th Avenue som är bar-, restaurang- och shoppingstråket i downtown Tucson.
 
Väl hemma fortsatte vi den oamerikanska stilen och tog en middag ute i värmen. För oss svenskar en härlig sommarkväll, för alla andra en kväll när det inte kom en droppe regn trots utlovad storm.
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback