21 juli Costa Mesa - Newport Beach - Crystal Cove

2014-07-22 @ 18:29:19 | Allmänt
Vaknade i morse i vår King säng, vi försöker alltid boka King Suites med bäddsoffa, då får vi plats fem, och de flesta hotell verkar inte bry sig även om de skriver att det är max 4 personer som får sova i rummet.
 
Andra natten i Costa Mesa, en kvarts bilresa från Newport Beach, lika bra då det ändå oftast är stora avstånd att man måste ta bil ändå, att gå är inte så praktiskt här i USA. Signe låg och kramade Sander, väldigt gulligt, vi sover tre i stora sängen, två stycken får plats i bäddsoffan, vilka som ska sova var bråkas det ständigt om, men det brukar lösa sig.
 
 
Dagen innan bokade vi en valsafari och vi skulle upp tidigt. Chanserna att se blåval var ganska goda, de hade sett mellan 15 och 30 stycken varje dag den senaste veckan.
 
Båten avgick från Newport Landing. 
 
Min fru var som vanligt förberedd på alla väder, vi hade med oss packning med klädombyten, alla barn var varmt klädda då det kunde bli kallt ute på havet. Men då vi var tvungna att vara där så tidigt så han de nästan dö i värmeslag innan så det blev ombyten, byte av skor m.m. Men sen på havet blev det verkligen kallt och då var alla glada att Liv hade med sig allting.
 
Tog c:a 20 minuter ut ur bukten längs kanaler kantade av vackra hus.
 
Första vi fick se var delfiner, i massor. Inte så lätt att få dem att fastna på foto, men filmade en del som blev ganska bra. De gillade att följa båten i hasorna och hoppa i kölvattnets vågor. Backflips, 360s allt möjligt.
 
Tyvärr blev det ingen stor val, den här dagen såg de bara 4 st, och det var inte på vår tur:( Besvikelsen var stor även om kaptenen försökte trösta genom att åka förbi ett par sjölejon.
 
Väldigt besvikna var vi, ingen dricks till kapten (tyckte han kunde varit ute lite längre och letat, känns som om han gav upp i förtid och vi kom iväg sent. Kan tänka mig att det märks i dricksspannen om man inte ser blåval. Vi fick kuponger på halva priset om vi ville åka igen, men kändes inte värt, besvikelsen skulle ha blivit ännu större.
 
Efter lunch åkte vi till Crystal Cove State Park, en strand och ett undervattensreservat, vackert men inte så badvänligt då man inte såg alla stenar när det virvlade upp sand av vågorna, sand och sten är inte en bra kombination. 
Vi åkte hem till hotellet och hann med lite tennis och ett dopp i poolen innan vi åkte iväg till Outlets at Orange och käkade på Rubios, och så fick ungarna kolla in Hollisterbutiken där. Stor prisskillnad mot i Sverige. Tror de köpte 10 plagg för samma pris som de köper en t-shirt för i Sverige.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback