4 juli LA-Las Vegas

2014-07-06 @ 21:05:29 | Allmänt

Redan en timme innan paraden tog sin början började folk samlas längs Main Street. De flesta hade flaggor, hattar eller kläder med den amerikanska flaggan på. Vi förberedde oss genom att leta rätt på kanalen som skulle visa matchen och käkade lite frukost. Det är något speciellt med att gå ut tidigt på morgonen i en storstad som håller på att vakna, jag gillar det, ingen stress bara lugn och en sorts lunk som får mig att må bra.

Hotellet ligger en bit i från det som de flesta skulle kalla Venice Beach, så det är lite lugnare vad gäller uteliggare och gatumusikanter, det handlar mer om surfing och strandliv. Mycket mysiga hus på väg ner mot stranden.

 

 

Matchen satte igång och jag och min  son höll på Frankrike, medan Liv är ett stort fan av Tyskland. Tyvärr blev det ingen supermatch, hyfsat enkel vinst av tyskarna, men inget lag imponerade, kanske tog de helt enkelt ut varandra.

 

 

Ute på gatan var det patriotism i full blom, paraden och de som kollade viftade med rött, vitt och blått i alla dess former. En grupp hade snott Star Wars temat, men skrivit Stop Wars istället, fredsaktivister som var 100m spelade upp en sorts pjäs på temat med Dart Vader i kritstrecksrandig kostym. Inte så poppis bland åskådarna som annars tjoade och applåderade allting.

 

Efter paraden ville alla ta ett sista bad innan vi lämnade Los Angeles, vi hade som vanligt roligt med våra brädor. Det betydde att vi inte kom iväg förrän strax efter tolv.

 

Inte så farligt med trafik ut ur LA och det blev snabbt varmare. När vi stannade för att käka sen lunch på Jack-in-the Box var det 35 grader i skuggan. Sen åkte vi vidare in i ett ösregn i öknen,temperaturen föll från 42 grader till 25 grader på några minuter. Vi hann dessutom se en liten tromb strax innan köerna började. Köerna släppte först efter statsgränsen så vi blev 40 minuter sena.

 

Vi hade bestämt träff med en annan pokerfamilj, där jag träffat pappan Micke förra året på Paf Poker Challenge och då tog en middag tillsammans med andra bekanta i en paus. De är också på rundresa i Californien och Las Vegas, det blev ett snabbt poolhäng och ett åk i Golden Nuggets vattenrutschbana genom hajakvariet. Kul att åka om än inte så lång.

 

Jonassons hade beställt bord på Grotto på hotellet, jag hade förhoppning om att få mini-sliders, men servitrisen var för svårflörtad. Men det blev en god och trevlig middag, ett av de godaste vinerna jag smakat på länge, följt av rejäla desserter, en av dem räckte till tre personer. Vi fick en massa tips om vad man kan göra här och sen hade vi planerat att gå ut och se de virtuella fyrverkerierna på Fremont Street. Den visade sig dock vara avspärrad för personer under 18 år.

 
Under kvällen hade störtskuren även nått Las Vegas så på bilden ser ni något så ovanligt som noen som blänker i vattenpölarna på gatan.
 
Vi avslutade då kvällen med en öl, trots att det var svårt att hitta någonstans man kunde få sitta med barnen. Inga barer är ok, det måste vara restauranger, så vi fick till slut sitta i restaurangdelen av en mexikansk tequilabar/restaurang. Planen var sedan att Micke skulle ge pokern en sista natt vid cashgameborden, jag hängde på en knapp timme men fick in det med floppad stege på floppen, han hade triss och fick in sin kåk på rivern. Tog det som ett tecken och gick och la mig inför nästa dags kval till WSOP Main, hoppas det gick bättre för Micke som skulle spela fram till 08.00

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback