Långa bollar

2014-06-29 @ 16:47:11 | Allmänt
Ryktet om min ankomst till Las Vegas är överdrivet:
http://www.pokerlistings.se/pokerns-innelista-tar-sofia-loevgren-avstand-fran-suarez-19542
 
Om nu man inte kallar Örebro för Sveriges Las Vegas. Och gör man det så har man nog aldrig varit där. Jag följde med min sons fotbollslag till Örebrocupen. En regnig tillställning på mestadels naturgräsplaner, eller nerklippta åkrar skulle jag snarare kalla det.
 
Vi började med två förluster i gruppspelet mot lag från Örebrotrakten. Båda lagen körde Örebromodellen för fotboll, långa utsparkar mot forward i kombination med den väldigt spelförintande regeln om hemspel till målvakten som då får ta med händerna. Så fort de fick tag i bollen blev det hemspel och lång utspark. Det är ett väldigt effektivt sätt om man vill vinna matcher i sjumanna- och femmannafotboll. Det behövs inte mer än en hyfsad målvakt som kan sparka långt och en bra forward. Men de andra killarna i laget får inte spela någon fotboll alls, vilket kommer att straffa sig i längden. För när vi kommer upp på niomanna- och elvamannafotboll, då kan inte målvakten sparka så långt ut längre och mittfältet måste börja spela boll, något de aldrig fått lära sig.
Jag skulle vilja jämföra det med de shortstackspelare som köper in för minimum och gör hit-and-runs vid pokerborden.
 
Vi spelade oss fram till våra mål, de fick sina på fasta situationer, kontringar och långa bollar på Bengt. Vi ägde bollen stora delar av matchen, skapade chanser, men var för ineffektiva. Att rulla boll på strävt naturgräs när man inte är van är inte heller det lättaste och i andra matchen var det torrt och långsamt. 3-1 och 5-4 blev resultaten i första matcherna på fredagen. Disco på kvällen en kort stund innan vi dystra återvände till vår skolsal.
 
På lördagen var det sista gruppspelsmatchen och vi spelade lika 4-4 mot ett annat Stockholmslag. Min uppfattning var att vi borde lämnat gruppen med nio poäng, men vi slarvade i försvarsspelet i kombination med ovana vid naturgräs och tråkfotbollsmodellen.
 
Men det blev B-slutspel och där vann vi sextondels finalen mot Rönninge Salem med 3-2, vi ledde med 3-0 efter första och det såg säkert ut innan grabbarna gjorde det onödigt spännande. Konstgräs som underlag gynnade oss.
Åttondelen var mot ett nytt tjonggäng från Örebro med blandat 03:or och 02:or. Konstgräs och vi rullade ut dem med vinst med 2-0, klart i underkant.
 
Så det var ett dyngsurt men lyckligt gäng som gick och la sig på luftmadrasserna i skolsalen på lördagskvällen.
 
Vi trodde nu att det skulle vara slut på tjonggäng och att vi skulle få möta ett spelande lag i kvartsfinalen, men det visade sig vara det värsta tjonggänget hittills. Fotboll i Örebro verkar vara tennis mellan målvakterna, vilket naturligtvis funkar extra bra på åkermark. BK "vi kan bara slå långbollar mot vår" Forward stod för motståndet och deras backar var aldrig över på vår planhalva. Större delen stod fem av deras utespelare på egen planhalva, en utespelare på vår planhalva medans deras ledare stod och skrek till målvakten att han skulle sparka ut långt. Och då backade vi ändå hem just för att det skulle kunna rulla ut bollen och spela fotboll. Det är hemskt att se hur vissa ledare kastar bort möjligheten att ge sina spelare en bra fotbollsutbildning i jakt på resultat.
 
Men de var sjukt effektiva, fick en straff av en pressad hemmadomare, sköt en boll i huvudet på en av sina medspelare som studsade in och hade en kontring när vi låg på. 3-2 efter första halvlek och de kom ut igen och alla spelare och ledare skrek till varandra "Tänk defensivt!". De gnällde på domaren, på varandra och var otroligt osportsliga efter avblåsningar vid skador. Kort sagt ett lag som man verkligen inte unnar framgång och lika bra för fotbollen som hit-and-runspelare för pokern. De var pressade hela andra halvlek men tyvärr vann tråkfotbollen och jag hade god lust att skrika "Spela fotboll, bondjävlar!"
 
Killarna och vi var naturligtvis grymt besvikna och extra jobbigt var det att förlora mot ett lag med en spelstil som man mest kan jämföra med Iran i VM och som dessutom uppträdde så otrevligt. Såg dessutom att de gått vidare till final i slutspelet vilket gör extra ont när man vet att de bara spelar fotbollstennis och att vi spelade fotboll, ägde spelet. Fotboll är precis som poker inte alltid rättvist.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback