PAF Poker Challenge dag 2

2014-06-08 @ 15:35:52 | Allmänt

Disclaimer: Jag tar inte ansvar för mitt dåliga minne av de händer jag spelat, betsizing, till och med vem som raisade eller reraisade, satt i vilken position kan vara fel, men jag gör så gott jag kan.

Vaknade lite för tidigt med rejäl huvudvärk, jag och hotellkuddar funkar inte riktigt ihop, pensionärsvarning, men borde nog ha med min egen tempurkudde. Tog ett par tabletter och somnade om en stund innan det var dags att käka frukost innan de stängde.

Hamnade på ett bord med flera som jag kände igen och det var ett bra bord. De flesta spelade väldigt rättframt och det kändes som jag visste var jag hade de flesta.

Jag höjde upp så ofta jag kunde i bra position alternativt slog om i position mot höjningar. Lyckades i stort sett med allt trots att jag inte hade speciellt bra kort. Mina händer darrade otroligt mycket då jag genomförde mina bluffar, var tvungen att hålla händerna mot filten för att inte skaka sönder.  Å andra sidan skakade de likadant när jag hade de enstaka få bra händerna jag spelade. Ju längre en hand pågick desto mer skakade jag.  Jag försökte också få det att framstå som om jag hade stål varje gång, vet inte om jag lyckades.

 

Slog ut Glenn från Göteborg med 99, första handen jag visade tror jag. Sedan verkade en spelare mitt emot mig i grön hoodie fått nog av mitt öppnande och cbettande så han reraisade mig på floppen när jag hade cbettat floppen 358 bara röda kort med J9 i klöver. Så jag tänkte ett tag och kom fram till att han inte hade träffat floppen och antagligen bara var ute och körde så jag slog om igen och fick potten. Nu hade jag byggt upp till knappt 85 000 efter att ha startat med 60 000.

 

I samma veva åker Liv ut efter en berg-och dalbanetur där hon varit upp och vänt på 70K innan hon ställde med AQ med dryga 15BB, tyvärr hade den som höjde innan KK och hon träffade inget A.

 

Nu flyttas dessutom flugan till bordet, något jag kunde varit utan, han hamnar i som tur är till höger om mig. Till bordet kommer också en tight-aggro stenhård ung finska vars man railade med sovande barn i barnvagnen.

 

Flugan började genast ta över min roll och höjde ofta, och jag valde att sluta med det,då jag ville undvika att spela potter mot honom. Det fanns andra att spela mot som spelade mer rättframt.

 

Sen utspelade sig en för mig viktig pott. Jag sitter på stora mörken och finskan höjer upp till 3000. Jag har AK i ruter och slår om tillbaka, och hon synar. Floppen kommer AQ4 med två klöver. Hon checkar och jag bettar 11k, hon synar. Turn kommer en K men tyvärr i klöver. Hon bettar nu ut 25k och jag funderar en stund innan jag bara synar. River är en blank spader 6. Hon checkar och jag funderar på att betta, men väljer till sist att checka. Hon ser glad ut och slänger upp AQ, ganska säker på att hon har bästa handen, men det hade jag. I efterhand så hade jag, om jag vågat, kanske kunnat få mer betalt om jag helt enkelt ställt på river. Men å andra sidan tror jag att AQ är den enda sämre hand jag kan få syn av i det läget. Eller? Nåja.

 

Flugan fortsatte sin raise-fest, men gör sedan ett avsteg från planen att långsamt med små potter plocka marker av bordet. Han lyckas spela en hand mot denna stenhårda finska, där han semibluffar allin på turn på en bräda som kom tre klöver på flopp med esset i klöver och en kung om jag kommer ihåg rätt. Finskan funderar länge men synar sedan med KK, hon har klöver K. Själv var jag övertygad om att flugan hade henne, men ack så fel jag hade. En bra bluff tycker jag, där finskan funderade länge över att göra en "big laydown". Sen borde han som sagt kanske undvika att spela så stora potter och inte mot just henne, speciellt när flugan hela tiden plockade småpotter ganska enkelt. 

 

Flugan täckte henne med 40k, tack vare att jag vann den stora  potten av henne strax innan, så han var kvar, men nu misstänkte jag att det skulle bli betydligt enklare på bordet med en shortstackad fluga. Men då var det dags för mig att byta bord, till TV-bordet. Precis innan hade jag höjt upp AQ UTG och fått en märkbart självsäker och stor reraise från killen i grön hoodie som jag foldade face-up (brukar aldrig visa korten men ville vara säker på att behålla min tighta image)

 

Då jag kom in till TV-bordet var det bara 10 minuter kvar till första paus och jag hamnade ur position på min bekant semi-loose-aggro svensk från dagen innan. Lyckades dessutom ta en pott nästan direkt med KQ så gick till paus med c:a 170k, mörkarna var på 2400-1200.

 

När jag sedan kom tillbaka lyckades jag göra allt fel med K5 i spader, skulle göra en raise, men sa inget innan jag slängde in min gula 10k marker. Försökte ta hem potten med ett c-bett, men det gick inte. Onödigt.

 

Plockade sedan upp JJ på stora mörken, men först raisades det till 5k i tidig position, sedan reraisade smallblind till 13K. Här blev jag väldigt rådvill. Jag trodde inte ett dugg på reraisen, han var en klassisk bluff-snorgärs med pilotbrillor med blåa spegelglas. Han var en sådan som tog hur lång tid på sig som helst när han skulle agera, även om det bara var en fold.

 

Men det var svårt att veta med den som höjde först. Men när jag tvekar försöker jag välja det mesta aggressiva alternativet och jag slog om till 26K. Tyvärr ställde den första killen då, bluffsnorisen foldade.  Den första killen hade bara c:a 50 så det var bara att bita i det sura och syna. Han hade KK som fick stå.

 

Jag var ändå vid ganska gott mod, hade fortfarande dryga 100k kvar. Tog hem någon liten pott till i ett mörkarnas krig, men sen var det dags att göra plats för cashgamet. Fick 15 minuter på mitt nya bord, slog upp mig till dryga 160k igen med bl.a en syn med 65 i stora mörken. Floppen kom 379och gav mig en dubbel hålpipa. Jag checkar och han checkar bakom. På turn kommer ruter K som kompletterar ruterfärgen. Jag checkar, han bettar, jag slår om som semibluff och han synar. På rivern kommer en 8, jag bettar och får en syn, han muckar, och ser ut som om jag är helt galen. Toppen!

 

Sjuttio minuters middagspaus, sen kör vi igång igen efter fler tabletter mot huvudvärken. Inne och rotar i flera potter och tappar lite. Sedan spelar jag en pott mot en kille som bluffade Liv av en hand när hon satt vid det bordet, så jag visste att han mycket väl kunde vara ute och köra. Han höjer upp på knappen, jag sitter på stora mörken med Q7 och tar synen. Floppen kommer 437 och jag checkar, han bettar, jag klickar tillbaks. Han funderar sedan ställer han och jag synar direkt. Han har A5, 7 outs, men missar och jag tar hans stack.

 

Sen börjar en riktigt dålig lååång period. Min stack krymper, jag dubblar upp tre olika shortstacks trots att jag leder när vi får in pengarna, bl.a Chic, jag har 33 och hon har KJ, allin pre men hon floppar stegen.

 

Varje höjning jag gör blir minst synad, jag träffar inget på flopparna, ingen lägger sig för mina cbett. J3 är den vanligaste kortkombinationen, jag försöker vara kreativ men det kostar bara marker och när jag väl fick AA då fick jag ingen action. Långsamt under 3 timmar krymper stacken till knappt 20BB när vi slås ihop till två bord med 20 st kvar, 18 prisplatser.

 

 Modstulen rosjon, OMG WTF

 

Några på mitt bord försöker förhandla fram att de 18 ska ta €100 per prisplats till två bubbelpris, men några på det andra bordet, där alla stora stackar sitter, vill inte. Jag som har liten stack tycker det är en jättebra idé för då kan jag börja chansa mer utan att riskera att bubbla, men jag förstår att de med stora stackar vill ta chansen att försöka plocka upp så mycket marker som möjligt innan bubblan spricker.

 

Men trots att vårt bord har de 6 minsta stackarna så hänger vi alla kvar. Den enda spelaren med liten stack åker ut på det andra bordet, och nu börjar bubbelspelet.

 

Det finns enligt min mening inget utrymme för något annat än push eller fold för de små stackarna, ändå höjer vissa och foldar sedan för en reraise med en stack på knappt 10BB när handen börjar.

Själv sitter jag  bara och hoppas på fold ända fram till mig i sen pos så jag kan pusha utan att kolla på korten. Men det kommer alltid en raise innan. Vi är tio vid bordet och om alla foldar fram till mig i mellanpos så är jag tvungen att titta innan jag agerar. Och min vanligaste hand är 94off som jag får 7 ggr medan bubblan spelas. Får 88 en gång när Chic pushar UTG, men det är det enda. Jag sitter i andra pos, vill gärna syna, men fegar ur. Tur för mig, för greken på hijack sitter med KK och Chicc drar ut honom med A3 med ett A på rivern.

Inget händer och jag blir mer och mer frustrerad, jag spelar ingenting, men får en walk och pushar en gång med min näst bästa hand under det två timmar långa bubbelspelet, A7 från mellanpos. Det går långsamt hand-by-hand.

En väldigt intressant hand utspelar sig, som tar dryga 10 minuter bara den.

Den stenhårda finskan Johanna Väätänen höjde upp på cutoff mot en aktiv finne Eero Lehtinen. Han synar, och floppen kommer 456, 2st hjärter. Han checkar och hon bettar. Eero reraisar då, Johanna steker men synar sedan. Tror båda checkar turn som är en dam men på river som är en hjärter två så leder Eero ut med ett jättestort bett. Skulle Johanna syna och förlora så skulle hon ha mindre än jag kvar. Hon sitter och tänker i dryga sju minuter innan hon synar. Eero muckar sin hand direkt och Johanna visar upp AJ. Sjuk syn.

Johanna "Sick call" Väätänen 

 

Till sist efter drygt 2 timmar så spricker bubblan, fast det är en spelare på andra bordet som åker.

 

Första handen efter ställer Andreas Nilsson, en av dem som trots liten stack rotat mest i potterna, jag har KQ och synar. Han har A9, den får stå och jag tappar hälften av min stack ner till 49K. Handen efter vet jag redan att jag ska ställa med om alla foldar till mig, så det är inte så kul att se 82off. Men alla foldar och jag får syn av två överkort av stora mörken Johanna. Men en åtta kommer på turn och jag klarar mig och är uppe på drygt 10BB igen.

 

Väntar nu bara på en hand eller att alla foldar till mig. Under tiden hinner ytterligare sex spelare åka och när till sist alla foldar så stääler jag in med K7, Johanna synar med AQ och jag fattar inte att min K7:a inte får stå….

 

Paf Poker Challenge är över för mig, inget finalbord och en tolfteplats. Blev mycket lotteri på slutet och Andreas Nilsson var den som drog vinstlotten och gick från 5,5BB när bubblan sprack till 48BB när finalbordet nåddes. Bittert att det inte var jag som vann mina flippar och plockade upp lite bra händer. Men Andreas tur håller i sig, han drog ut chipleaderns AA med KQ på finalbordet och ligger bra till för vinst. Men tur får man inte, den förtjänar man.

 

Fick ett par timmars sömn innan vi tog färjan hem till barnen, nu är det memory, pussel och sunk framför finalbordet. Spännande när man får se hålkorten och spelat mot alla spelarna under turneringen. Lite märkligt shortstack spel, men det är mycket pengar det handlar om så det kanske inte är så konstigt.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback