Varför skulle man INTE vara medlem!?

2014-03-08 @ 10:39:04 | Allmänt

Det är nu bara några veckor till dess att online-SM avgörs på Pokerstars, arrangerat i förbundets regi precis som alla andra mästerskap inom spel och sport. Startskottet går den 30 mars.

Men redan den 29 mars körs en frirulle för medlemmar i Svenska Pokerförbundet med en massa adderat värde. Bara den är värd hundralappen det kostar att gå med i pokerförbundet.

 

Många frågar varför de ska gå med i Svenska Pokerförbundet. Jag tycker det är en lite märklig frågeställning, men jag tror det är ett symptom många pokerspelares inställning. ”What’s in it for me?”

 

Att många inte har förtroende för förbundet har mest att göra med tiden fram till 2011, då det inte alltid sköttes seriöst. Men så är det inte längre. Sedan 2012 har vi en ny styrelse och det hela sköts mycket mer seriöst på helt ideell basis.

 

Det tar naturligtvis tid att skapa nytt förtroende, men förbundet är på god väg.

 

Jag anser därför att frågan man bör ställa sig är varför man INTE ska vara med?

 

Trots att det är tydligt på hemsidan och ännu mer tydligt nu i och med kampanjen ”Korten på bordet” så kommer fortfarande frågor om vad förbundet står och jobbar för. En fråga väldigt få ställer sig när det gäller att gå med i andra föreningar, men som tydligen är väldigt viktigt för just pokerspelare. Men väldigt få gör sig omaket att försöka besvara sina frågor, trots att det är så enkelt som att gå in på hemsidan.

 

Att vara med i pokerförbundet handlar inte om ”What’s in it for me?”.  Det handlar om att stödja en god sak.

 

Att vara medlem i Svenska Pokerförbundet betyder att du stöder anordnandet av ett online-SM, ett live-SM som inte arrangeras av staten utan av pokerspelarna själva, att du stödjer svenska pokerspelares rätt att spela poker utanför casinona, att du inte tycker att svenska spels pokerklient ska vara det enda alternativet för den svensk som vill spela poker på nätet. Det är inte svårare eller mer komplicerat än så.

 

http://svenskapokerforbundet.se/korten-pa-bordet/


Kommentarer
★ Pokerpappa76

Ja, bara för frirullen bör man vara med. :) Han som vann den förra året hade struntat i medlemskap och gick faktiskt miste om hela Malta-paketet till SM... Paketet gick till 2:an som såklart hade betalat. :)
Sen är det också ett sätt att visa engagemang genom att bara vara med. Ganska trött på "folk" som gnäller på förbundet och samtidigt vägrar att vara medlemmar.
Antingen engagerar man sig för att man vill ha förändring om det nu skulle fungera fel, eller så riktar man sin kritik bort från folk som faktiskt försöker.
/En glad 2:a som gärna lägger 100:- för att backa upp de som försöker göra skillnad för oss pokerspelare

2014-03-08 kl. 11:33:35
★ Berra

Att byta ut staten mot Pokerstars är kanske inte ett självklart val för alla.

2014-03-08 kl. 14:57:25
★ Berra

Att byta ut staten mot Pokerstars är kanske inte ett självklart val för alla.

2014-03-08 kl. 14:57:25
★ rosjon

@Berra Över tio pokerbolag var med när SM i poker avgjordes på Malta förra året, även om Pokerstars var huvudsponsor. Att online-SM går på Pokerstars är för att de är den sajt som ger mest garantier och faktiskt varit de enda som varit intresserade av att anordna SM.

Hade inte Pokerstars funnits hade det varit betydligt svårare att anordna SM, men det är tur att det finns fler än staten för annars hade det varit helt omöjligt.

2014-03-08 kl. 15:19:11
http://rosjon.blogg.se
★ Matte

Det bästa vore ju att om man pyntar en avgift till sin lokala spelklubb att man per automatik blir medlem i förbundet. Ungefär som det fungerar i andra förbund.
Matte

2014-03-12 kl. 09:43:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback