Hot €100, pass och hack, Koivu hälsar

2014-05-29 @ 11:13:24 | Allmänt
Satt och fortsatte och klickade igår på polisens bokningssida för passtider. Jag tänkte ut en plan för hur jag skulle visa mitt missnöje, förutom att jag kontaktat de ansvariga. När jag satt där så insåg jag att säkerheten på polisens sajt var extremt dålig.
 
Det finns ett programpaket som heter WatiN som används för att automatisera tester av webbsajter och med hjälp av detta paket så krävs det inte många timmar av utveckling för att automatiskt boka upp varenda ledig tid i hela systemet flera månader framåt, det skulle inte finnas något sätt för dem att urskilja mellan riktiga bokningar och fejkbokningar. Det skulle förhoppningsvis resultera i att de fick återinföra dropin-tider, för att undvika det kaos som skulle uppstå.
 
Det känns ju som en ganska extrem haveristisk åtgärd, så jag tror jag ska försöka få respons på något annat sätt först. Klickandet gav åtminstone utdelning, hittade en tid 08.40 morgonen därpå i Täby, ett återbud.
 
Det finns ett problem med detta och det är att ta sig igenom stan på morgonen. Kollade Google Maps, 26 minuter skulle det ta utan trafik. För säkerhets skull startade vi redan 07.20, och kom ungefär 500m innan första bilköerna satte in. När klockan var 07.50 insåg jag att det skulle bli tight. GPS:en förutspådde att jag skulle vara fram 08.30, men det hoppade lite fram och tillbaka. I SMS:et som svar på bokningen hade jag fått reda på att man måste var där senast 5 minuter innan annars avbokades tiden. Varför vet jag inte för det finns ju ingen dropin längre, så vad ska den tiden användas till då?
 
 
 
 
Så jag ringde till polisen och fick prata med en trevlig kvinna som uppenbarligen suttit i bilköer själv. Han sa att jag skulle försöka ringa direkt via växeln tio minuter senare när Täby skulle ha öppnat. Jag gjorde som hon sa åt mig, men i växeln satt en kvinna som inte hade en lika bra dag. Först vägrade hon att koppla mig till Täby, men efter lite lirkande så gjorde hon ett försök, men ingen svarade. "Du får försöka prata med dem när du kommer fram" var hennes förslag. Jo, det skulle ju säkert funka på ett ställe där man automatiskt avbokas om man inte är 5 minuter tidig...not.
 
Kom till Täby Centrum med 3 minuters marginal och rusade med min son genom centrum letandes efter Polisen, vi kom fram precis en minut innan på bekostnad av att min rygg totalt pajade ihop efter språngmarschen. Kunde knappt ta mig fram till kassan.
 
Den bokade tiden visade sig vara en ungefärlig tid (inte kravet på ankomsttid dock, var en man som fick vända då han kom försent, ingen flexibilitet där inte). Vi fick vänta, vilket tydligen var målet för bokningssystemet att minska väntetiden på plats. Att sedan Stockholmare måste åka i timmar för att komma till en passexpedition med en ledig tid, det räknas inte in i kalkylerna.
 

Fyra kassor "öppna", där en kille satt och surfade, en annan handläggare satt och gjorde någonting som inte hade med kunder att göra, men ingen tryckte fram folk. Kontrasten mot den stress och hets jag och min son känt på vägen dit var slående. Tempot var minst sagt lågt.
 
Vi fick, trots bokad tid och lediga handläggare vänta 20 minuter innan det blev vår tur, själva hanteringen tog 5 minuter (bokningssystemet bokar upp 15 minuter per besök för säkerhets skull). Efter vi var klara sa jag till handläggaren att det nya bokningssystemet är en katastrof, men hon höll inte med. "Det gäller bara att ha lite framförhållning" Hon höll inte med om att det var ett problem att man får vänta en dryg vecka på en tid i Norrtälje, eller tre veckor på en tid i Flemingsberg, när man innan kunde gå till passexpeditionen i City samma dag och med samma väntetid som med bokningssystemet innan man fick träffa en handläggare. Men det är säkert skönt att få handlägga hälften så många ansökningar per dag med samma lön. Fick  senare ett svar av projektledaren för projektet som gärna vill att jag hör av mig direkt till henne. I-landsproblem som spårar ur, känns som om jag befinner mig i en bok av galningen Ayn Rand, "....Och världen skälvde"
 
På kvällen fortsatte grinden mot Vegas med dåligt resultat av kvalandet, men drog in en seger i Hot €100 vilket var kul, andra gången på ett par veckor på tre försök. Kanske bättre att försöka spela in pengarna än att vinna ett paket. $6 800 plus de senaste två veckorna, men frågan är om turen kan hålla i sig ett par veckor till. Har ökat mängden spelande och det ger resultat i på min lägsta nivå, så det kanske inte är omöjligt, får se. Har ändå svårt för tanken att slanta upp $10 000 även om det är inspelade pengar, känns inte som sund bankroll management.
 
I slutet på Hot €100 så lyssnade jag på det nya avsnittet av Koivu och Egons podcast (featuring Viktor Serra):
http://www.poker.se/proffsbloggar/77963295/avsnitt-43.html
 
Fick en hälsning på slutet av den Bittra himself. Han hoppades på att få dra ut mig under PPC:n, och han kanske har större chans live, på nätet är det ju alltid tvärtom. Vore ju kul om vi fick chansen att spela mot varandra där, det har ju gått bra förut.
 
Nu är det en dryg vecka kvar innan PAF Poker Challenge sätter igång, och i samband med det kommer det även att köras ett cashgame för välgörenhet av PAF och Svenska Pokerförbundet. Kul att så många kända namn ställer upp för välgörenhet och förbundet. Kan bli väldigt underhållande med namn som  Robin Ylitaly, Jimmy "MrJimmy" Jönsson, Shahin Baharan, Philip Klaessson, Adam Martinsson och sist men inte minst Anton "MORTIIIIII" Hermansson. Kanske vore på sin plats att Valterego drar direkt från Casino Cosmopols mästerskap till Åland och fortsätter sin rapportering därifrån. Jag är glad att dessa herrar ska spela cashgame, för då lär de inte spela i Main Event.
 
Och hör och häpna, nu när de flesta bloggare tystnat på poker.se har de hittat en ny bloggare som producerat två inlägg på två dagar.
http://www.poker.se/proffsbloggar/filter/58464/katt3n-lv.html
Roligt och jag hoppas han fortsätter att hålla samma kvalité och frekvens.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
★ JS

Herre gud, vad jag skulle blivit förb-nnad om jag råkat ut för det där med passen. Det är så skrämmande att de inte tänker på sina kunder. Tur att drop-in finns kvar hemma hos mig i Norrbotten i alla fall

2014-05-29 kl. 11:46:32
★ JS

Jag insåg att mitt pass gick ut om två veckor och att jag skulle behöva förnya det pga jobbuppdrag. Efter en kvart så var jag tillbaka ute i bilen igen med uträttat uppdrag. Då hade de hunnit med två andra passansökningar före mig samt 5-6 andra ärenden.

Och allt det på ca 10 minuter med drop-in.

2014-05-30 kl. 11:13:48
★ rosjon

Jag inser att jag inte borde hetsa upp mig över detta, svårt bara när det är något som är så enkelt att rätta till

2014-05-31 kl. 14:28:24
http://rosjon.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback