Jag är inte en gambler

2014-05-04 @ 09:44:52 | Allmänt
Jag har bara en enda gång spelat på något annat än poker i Las Vegas. Maskinen var en stor blinkande apparat, temat var Deal or No Deal, så det kändes inte som om vi spelade enarmad bandit. Naturligtvis var det riggat till vår nackdel, precis som alla andra casinospel förutom poker.
 
Vi var ett ganska stort gäng för två år sedan, dybban och Pokerstar med respektive, Pokerstars pappa och J-Lo, toppat med Dan Glimne. Om jag kommer ihåg rätt gick vi med lite vinst och bestämde oss för att avsluta med att spela på riktigt enarmad bandit, med megavinster. Då gick det som det brukar, vilket var målet, vinna eller försvinna. Ingen av de andra jag var med då skulle jag heller kategorisera som gambler.
 
Den kvällen var vi samma typ av spelare som det finns så gott om i Las Vegas, den som spelar för underhållnings skull. Den som sätter sig ner med ett par hundra dollar vid $1-2 bordet och spelar tills pengarna är slut, och får en drink eller två på köpet.
 
Jag har efter att jag började spela poker aldrig förstått varför man skulle vilja spela något annat spel med motrigg. Dessförinnan, när man var runt 20 spelade jag någon enstaka gång på krogen, Black Jack eller Roulette, men tyckte inte det var så kul, det gjorde mer ont att förlora, än det kändes bra att vinna. Risken var för stor. Det var betydligt roligare med Bonna-Tjugoett eller sjukorts stötpoker på förfesten. Dessutom kändes risken betydligt mindre och i värsta fall hamnade pengarna i nån kompis ficka.
 
Pokerstar gillar att spela på de enarmade banditerna med lägst insats, speciellt om han är i Ove Sundberg-mode i Downtown, då han antagligen fått en kupong eller två med ett erbjudande han inte kan säga nej till.
 
I sommar är det dags igen för Vegas, landar på kvällen den 2:a juli i Los Angeles, hyr en bil och börjar åka mot Vegas. Tror inte vi åker hela vägen direkt, beror på vad klockan blir, men sedan, väl på plats, ska jag ta ett par skott på att kvala in till Main Event. Det känns lite som gambling, även om oddsen borde vara på min sida.
 
Skulle jag misslyckas så drar vi vidare till Tucson, Arizona där våra grannar har hyrt hus några veckor. Skulle jag lyckas blir det några dagar till i Vegas. Finns ju inte överdrivet mycket för mina barn att göra mer än att bada i poolen och kanske shoppa lite, så jag hoppas det inte blir långtråkigt. Jag har fått löften av dybban och Pokerstar att de ska ställa upp som lekfarbröder, men de vet inte vad de ger sig in på.
 
Jag ska göra ett försök att kvala in till Main hemifrån också, skulle jag lyckas så kan vi stanna ett par dagar extra i Los Angeles-området, när jag tänker efter kanske det är en bra idé oavsett. Köra sista startdagen på Main, med bara ett eller ett par kvalförsök dagen innan.   
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback