Filter

2014-11-14 @ 18:26:29 | Allmänt
"De attacker som vi har upplevt är så pass stora och sofistikerade samt riktade mot just pokern att de även skapar driftstörningar hos våra internetleverantörer", säger Jörgen Olofsson IT-Chef på Svenska Spel
 
Min teori om en trasig router visades sig vara helt fel.
 

Attackerna är tydligen så stora att Svenska Spel efter att ha konsulterat externa experter och sina internetleverantörer gör bedömningen att SM måste ställas in. Att de på två veckor inte kommer att lyckas filtrera bort den trafik som stör pokerklienten.
 
De har nu öppnat cashgame, skulle en ny störning inträffa är det lättare att hantera när det gäller återbetalning, det påverkar också kunderna mindre om de tvingas stänga.
 
På nätet finns erbjudanden om att hyra botnät för att utföra DDoS-attacker, priset på 10 000 klienter är några få dollar för en timme. Verkar ju orimligt att en sådan attack skulle kunna ställa till så stor oreda.
 
Motivet då? Om det är utpressning med förhoppning om pengar har de uppenbarligen valt fel offer, SvS väljer hellre att stänga ner sin poker.
 
Som jag skrev igår kunde detta inte ha hänt vid en sämre tidpunkt, men till de som argumenterat för att SvePoF skulle arrangera SM i samarbete med SvS kan man ju säga att det var en himla tur att de inte gjorde det, då hade det inte blivit något.

Kommentarer
★ byling

Rosjon, sådana här attacker har släckt visa, paypal och flera andra gigantiska företag .
När företag vägrade låta betalningar till Wikileaks genom deras system släcktes dom ner omedelbart .
Svs är ju en liten flugskit jämfört med vad som släckts innan och att kräva att svs ska klara sådana här attacker är lika logiskt som att kräva en tågbiljett till månen.
Andra stora spelbolag har med största säkerhet betalat miljarder i " beskydd " för att slippa dessa attacker.
888 som nu funkar igen tog nog ett rejält tag i plånboken för stt få siten att funka igen.

2014-11-15 kl. 23:35:56
★ rosjon

Frågan är vad de lagt pengarna på. Betala kidnapparna eller ett bra kidnappningsskydd. Efter att ha pratat med kollegor som är mer kunniga än mig vad gäller nät och infra, så tycker flera att det låter märkligt att man på två veckor inte ska kunna filtrera bort oönskad trafik. Bort med all trafik utomlands mot SvS, stäng av de VPN-tjänster som gör om trafiken till svensk. MEN som sagt de har gjort bedömningen vilket tyder på att den som attackerar kanske lyckats skapa trafik som inte går att skilja från den riktiga tillräckligt tidigt i kedjan.

2014-11-16 kl. 09:40:42
http://rosjon.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback