I södern, höstlov och SM-vecka

2014-10-28 @ 09:56:00 | Allmänt
"Hemma" i Ystad igen. Kallar det fortfarande hemma när jag inte är där och de två-tre första dagarna, sedan blir Stockholm hemma igen.
 
Helgen var lyckad vad gäller cupsammanhang. Trots att det var vår första niomannacup och våra första niomannamatcher gick det riktigt bra, blev seminfinal mot Brommapojkarna där vi tyvärr föll.
 
I kvartsfinalen var det stor straffdramatik, det avgjordes med tre ordinarie omgångar och sedan ytterligare tre straffomgångar innan det kunde avgöras. Att killarna i sin fjärde niomannamatch skulle spela jämnt med ett av Stockholms bästa niomannalag i årskullen, som dessutom spelat ett antal niomannacuper innan och sopat banan med alla, var oväntat och väldigt kul.
 
Lite olika typer av lag också, det andra laget marscherade in på banan på led, våra strosade in pö om pö.
 
Första halvleken var vi dessutom det bättre laget, det andra laget som inte var vana vid motgångar började gnälla på varandra, från bänken, på domaren. 
 
 I andra halvlek var de andra det bättre laget, men vi var inte ofarliga, men sett till hela matchen var det rättvist med oavgjort, sen är det alltid lite lotteri med straffar. Efter senaste tidens framgångar på olika nivåer så blir det lättare att köra vinterträning, nu vet vi att vi är på rätt spår. Hälften av killarna har andra idrotter under vintern, så våra träningar kommer främst att rikta sig till dem som inte har någon annan idrott, vi försöker träna ute så länge som möjligt. 
 
Enskede har svängt om de senaste åren och inriktar sin verksamhet på mer bredd, vilket är smart både sportsligt och ekonomiskt tror jag. Fler spelare och ledare kommer att vara aktiva längre, vilket ger medlemsavgifter och stöd för fler personer under längre tid, samtidigt som underlaget av spelare blir större. Att man inte selekterar, utan istället ser till att kompisgängen håller ihop kommer att vara en framgångsfaktor. Har man kul kommer man att fortsätta att spela.
 
http://www8.idrottonline.se/ImageVaultFiles/id_551128/cf_57129/140912_Enskedemodellen_beskrivning.PDF
 
Bilen är nu inlämnad på service här i Ystad, vi får antagligen ta lånebil till SM i Helsingör på torsdag. Tyvärr har jag inte spelat speciellt mycket mer poker än jag brukar, så får väl vila mig i form om jag inte får ett ryck under de kommande kvällarna. Ser mycket fram mot SM-känsla i och med att Koivu & Egon ska börja sitt SM-poddande ikväll. Tyvärr inte live, vilket de iofs skulle kunna då de sällan klipper i vanliga fall, men det är väl för mycket att hoppas på. Annars vore ju live-sänding kul med möjlighet till interaktion via Twitter. Men jag får väl vänta tills podden läggs upp helt enkelt.
 
 
Läs mer om SM här: http://svenskapokerforbundet.se/poker-sm2014/
 
Här finns bland annat strukturen som Mattias "Pokerstar" Andersson inte hittade
 
Vill ni läsa mer från/om SM läs här:
http://bloggar.aftonbladet.se/superbloggen/2014/10/dags-for-poker-sm/
 
http://vegas2008.blogg.se/
 
Jag är verkligen inte i form pokermässigt, men min fru verkar ha hittat formen så jag får väl lita på att hon håller familjens fana högt.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback