Poker SM i Helsingör dag 1B

2014-10-31 @ 17:15:51 | Allmänt
Börjar med en bild på gänget som sytt ihop årets live-SM (snodde bilden från SvePofs facebooksida)

Sekreterare Anton Löfgren, Ordförande Lina Olofsson, kassör Ulf Engström, SM-General Björn Eriksson, Styrelseledamöterna Robert Sihvonen och Magnus Nilsson. Hittade tyvärr ingen aktuell bild på saknade Mauritz Altikardes i sin snygga ljusblåkostym, ton i ton med resten av styrelsen. 

Spellokalen tom , väldigt fin, med fantastisk utsikt ut över havet från vissa platser.

 Så här såg den ut när den var full av pokerspelare (snodd av Dan Glimne på Superbloggen)

 
Jag och Liv rullade västerut från Ystad på morgonen över bron via Köpenhamn och en liten detour ut på Strandevej (har ni inte åkt den vägen, gör det, väldigt vackert) och kom fram till Marienlyst strax efter 11.00.
Hann precis checka in, registrera oss och ta en öl och lite snacks innan spelet satte igång prick 12.00. Ovanligt att en pokerturnering sätter igång prick och varför inte alla gör det är svårt att förstå. Kanske för att framförhållning inte är pokerspelares starka sida.
 
Hamnade på ett ganska bra bord tyckte jag, tog ett tag innan det blev fullt. Spelade ganska många potter i början då jag fick ovanligt många spelbara händer men låg ganska still på startstack länge. Lyckades dock plocka ett par potter, en med en kåk som jag inte tog tillräckligt betalt för och en med KK där som vanligt ingen trodde att jag hade något. 23K ungefär i första paus.
 
Nivå tre tappade jag ner till 13K med denna hand (med reservation för mitt minne). Jag plockade upp 64s i tredje position och höjde upp till 425, fick syn av lilla och stora mörk. Floppen kom 6J2 , de andra checkar och jag bettar halvpott,stora mörken synar. Turn kommer 4 och jag har tvåpar, men ett lågt sådant. Check av stora mörken, jag bettar ut 2000 och han slår om till 7000. Jag undrar här vad han kan ha, han har visserligen varit ganska aggressiv innan med tveksamma händer, men inte så här. Min magkänsla sa mig att han inte borde göra det spelat med en sämre hand än två par men väljer trots denna känsla att syna. River kommer blank, och han bettar ut 2000 som om han vill ha syn. Inser att jag antagligen kommer att stirra in i en bättre hand men synar. Han har J4, vi träffade två par på turn bägge två. Skulle jag litat på min magkänsla och vikt på turn när han slog om eller är det för vekt?
Återigen bild snodd från Superbloggen
 
Nåja, ingen ko på isen tuffar vidare, känns ganska bekvämt ändå. Ligger och skvalpar runt 13 ett tag, lyckas vinna ett par potter igen och tar mig upp till 17K
 
Femte nivån spelar jag inte en hand, får en walk men annars foldar jag allt eftersom det är skräp eller höjt innan och min hand inte håller måttet. Sista handen innan  middagspausen får jag JJ och höjer upp till 1000. Får en syn av en spelare som gärna synade men sedan ett omslag till 3200 av en annan spelare som spelat ganska många händer men som inte visat så mycket. Jag har nu 13000 kvar i stacken. Vad göra? Syn är för mig uteslutet, finns ingen flopp som är rolig för JJ. Fold möjligtvis, min magkänsla skrek igen att han hade något bra, men jag väljer att ställa in. Fel val, killen hade KK, ytterligare en K på floppen och ingen räddning finns. Borde jag denna gång lyssnat på min mage och lagt mig?
 
 Tog en tröstmiddag på finrestaurangen och gick sedan runt och hörde mig för lite med folk vad de tyckte om poker-SM, samtidigt som jag railade Liv som gick bra, 28K vid middagspaus.Tappade några K under två kommande nivåer och i  åttonde sprang hon in i en shortstack med AK mot AA med ett A på flopp och blev till sist short själv. Ställde  med T8s UTG med knappt 10K kvar i sann rosjon-anda, innan mörkarna drog ner hennes stack i garanterad-syn-träsket, fick en syn av AK, men fick inte dra ut. Lite synd, Liv brukar ofta få in det med bäst hand och bli utdragen, vore kul om hon fick tillbaka ibland.
 
Vi drog oss tillbaka till lobbybaren där vi tog en sen Club Sandwich samtidigt som jag tjuvlyssnade lite på SM-podden som spelades in sidan om.
 
 
SM-podd med enkla medel.
 
Idag hoppas jag på Henrik Hallqvist som bjöd in oss till en turnering i Skåne för ett par år sedan...
 
... och på Björn Gustavsson, båda just nu i pengarna, Björn går bäst med 400K just nu, medan Henrik sitter med 110K. Lycka till.
 
 
Bilderna återigen snodda på pokerförbundets facebooksida:
 
Utvärdering av eventet kommer så småningom.

Kommentarer
★ Klabbe

Kasta 64s preflop

2014-11-01 kl. 11:11:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback