Påsklov i London part one

2015-04-12 @ 16:42:33 | Allmänt
Förra året fyllde min pappa 70 år, och vi hade tänkt åka till London, men det blev av olika skäl inte av, så vi planerade in det nu när barnen hade påsklov. Letade flyg länge men till sist var det bara Ryan Air som hade hyfsade avgångstider till ok pris.
Men för att få en extra dag i London betydde det att vi fick gå upp i ottan och ta bilen till Skavsta. Tog 60 minuter så bara 15 minuter längre än till Arlanda. Det betydde att vi efter flyg, tåg och tunnelbana var i London kl. 10.30
 
 
Vi bodde på Seven Dials B&B, ett hotell mitt i smeten till hyggligt pris. 4 minuters gångväg till Leicester Square, 4 minuter till Covent Garden, 6 minuter till British Museum. Perfekt för oss helt enkelt. Vi fick direkt ett rum, lämnade bagaget och gav oss ut på stan.
 
 
Vi hade tur med vädret alla dagar, 19-20 grader varmt och soligt, och inte speciellt kallt ens på kvällarna. Sightseeing med våra barn är inte helt friktionsfritt, efter att ha suttit still i plan och tåg några timmar fanns det mycket syskonbråk att ta igen, men det blev en hyfsat lugn publunch. Fish & Chips och Guiness är min personliga favorit, att hitta mat som de två yngre gillar är svårare. Som tur var hittade vi till Trafalgar Square och kunde täcka in det mesta av London snabbt, då man därifrån ser Lord Nelson, London Eye och faktiskt också Big Ben om man står på rätt ställe.
 
 
När vi märkte att barnen började krokna, och retandet tilltog gick vi tillbaka hem och tog ett par timmars paus på hotellet. Mina föräldrar anlände lite senare och på kvällen blev det först Happy Hour på en spansk restaurang, fanns inga platser på en vanlig pub, de var knökfulla vid 18-tiden och vi ville sitta ner. Efter ett par drinkar gick vi vidare och följde Frankes råd om hur man väljer restaurang i Chinatown. Funkade denna gång också och det var en riktig höjdare.
 
Dagen efter tog vi dubbeldäckarbuss till Camden Market, där inte allt var öppet på torsdagen, men tillräckligt mycket, ganska lagom faktiskt.
 
Även en här dagen blev det sedan en publunch, men denna gång blev det Steak and Stilton Pie, och naturligtvis, en Guiness, och priset på denna lunch blev lika mycket som dagen innan, trots att vi var två vuxna till. Pubarna längre ut är billigare, till och med de som ligger i ett turisttätt Camden.
 
Ny buss in till stan igen, denna gång till Regent Street och världens bästa och största leksaksaffär, Hamleys. Det roliga med Hamleys är att det har lite annorlunda leksaker och att det dessutom på varje våning finns butikspersonal som demonstrerar de olika leksakerna. Minst lika roligt för oss som för barnen. Blev en del handlat där som framtida födelsedagspresenter. Hamleys finns tydligen även i Nacka Forum nuförtiden, men har aldrig varit där.
 
Efter Hamleys var vår yngsta trött i fötterna så efter en fika gick jag och hon hem till hotellet på en kvart, medan de andra barnen och deras ömma moder fortsatte mot Hollister och Abercrombie & Fitch. Deras vana trogen är deras butiker inte så lätta att hitta och ser definitivt inte ut som om de vore butiker, eller vad sägs om butiken på bilden nedan. En liten skylt sidan om dörren dör namnet står, det är allt.
 
 
På kvällen var det tänkt att vi skulle gå på en indisk restaurang, Dishoom, som fått bra recensioner, men vi valde fel tid, vid 19-tiden var det smockfullt, 40 meter lång kö ut på gatan och det gick inte att reservera bord. Vi tog istället och gick på Jamie Oliver´s Italian som låg i närheten, men den restaurangen var ett riktigt nerköp, precis som recensionerna på dess motsvarighet i Stockholm. Tog lång tid, när vi klagade på maten tog de ut den, kom tillbaka med något lika dåligt och ville sedan ta extra betalt för det.  Fanns vissa rätter som var riktigt bra, t.ex. Italienska nachos, men resten var under all kritik.
 
Dessutom, i London verkar alla gå ut runt 18.00-19.00 så kan man hålla sig till 20.00 så är det betydligt enklare att få plats på restaurangerna, tvärtemot många andra europeiska städer längre söderut.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback