Vårpremiär

2015-04-05 @ 10:43:51 | Allmänt
Det var så länge sedan jag bloggade att jag var tvungen att gå in och kolla datum på bloggen för att veta var jag skulle börja.
 
Var ett bra tag sedan jag hade lust att skriva, men ska lite snabbt redogöra för vad som hänt sedan sist.
 
Jag börjar bli gammal så jag börjar med krämporna. Har på senaste tiden fått ont i bägge knäna, vilket har gjort att jag inte kunnat röra mig som jag vill. Framför allt är det när jag går nerför i trappor och i nedförslut, gör ont på baksidan av knät, om jag skulle gissa så precis där vadmuskelfästet är. Nån som har några idéer om vad det är får gärna höra av sig! Kan ju ha med mina ryggproblem att göra, känns som jag tappat styrka i bägge benen.
 
Det har fått som konsekvens att det är riktigt jobbigt att träna grabbarna i fotboll, men fortfarande lika kul.
Stod i mål en träning och då gjorde det riktigt ont i bakre delen av knät så det fick bli kryckor och ortopeden, men nu är jag tillbaka ungefär där det började. Det gör ont men funkar ok på plan mark.
 
Det funkade helt ok när vi åkte med laget till Torshälla på träningsläger. Mycket träning och 4 st träningshalvlekar mot det lokala p03-laget à 35 minuter stycket. Flera stycken av de nya grabbarna fick ta steget fram och gjorde riktigt bra ifrån sig. Temat för lägret var niomannafotboll och jag tror vi lyckades riktigt bra med att få grabbarna att förstå vad som krävs.
 

Blev mycket teori och förklarande både på och utanför plan
 
Men framför allt byggde vi lagkänslan och killarna hade riktigt kul. Vi kamperade ihop med Torshällalaget på ett vandrarhem och jag glömmer aldrig Torshällatränarnas tappade hakor och bekymrade miner när våra grabbar tågade in i matsalen till middagen. Killarna från Torshälla hade kommit några minuter tidigare lugnt och stilla och satt relativt tysta och väntade på att maten skulle börja serveras.
 
Då hör man skrålet från hallen när våra spelare kommer in från paviljongen där de bor. Tjugoen stycken stockholmsgrabbar som gillar att ta plats möblerade snart om och vi gjorde vårat bästa för att de inte skulle välta matsalen. De var lite stökiga kan man säga. Men deras stökighet och vilja att synas utanför plan medför att de vill synas och tar för sig också på plan, så man får ta det onda med det goda. Det är bra fart i dem både på och utanför plan.
Men man måste också komma ihåg att de är fortfarande inte så stora som de vill verka och vi tränare hade fullt upp på kvällen sen när oroliga grabbar hade svårt att somna p.g.a. hemlängtan.
 
Under veckan som gått efteråt har min yngsta varit sjuk, så jobbat hemifrån några dagar, men till långfredagen var hon så frisk att hon med en kompis kunde gå ut och ge bort påskkort mot godis

Innan påskmiddagen igår kväll var det dags för den allsvenska premiären och efter brunch på söder vid Nytorget, så tågade jag och några andra pappor tillsammans med våra söner över bron till ny Söderstadion. För killarna var det riktigt stort och det är ganska mäktigt när trettiotusen bajare sjunger och tågar över Johanneshovsbron.

Och ganska rökigt.
Våra nya platser på Nya Söderstadion var riktigt bra, tog en bild precis innan Kennedy gjorde 1-0 på straff.
Härlig stämning som väntat och det ska bli riktigt kul att gå på derbyt mot djurgården om åtta dagar.
 
Jobbmässigt har det också varit fullt upp senaste veckorna, särskilt p.g.a. att vi vann pris som bästa arbetsplats i kategorin småföretag på GreatPlaceToWork-galan. Jag känner lite stolthet över att varit med att bygga upp ett företag som är så omtyckt av de som jobbar där och våra kunder.

När jag jämför oss med andra konsultbolag så är jag förvånad över att fler inte jobbar hos oss. Att så många väljer inbillad trygghet hos en arbetsgivare mot eget bestämmande och oftast dubbla lönen hos oss. Tror många inte inser vad de avstår till sina arbetsgivare utan att egentligen få något mer tillbaka. Sen har vi ju mycket roligare tillsammans än alla andra bolag. Två nya "ecryter" har börjat hos oss sen vi vann, jag hoppas på fler, för efterfrågan på våra konsulter är stor.
 
 
Pokern då? Jo, det blir mest spel på söndagarna och det räcker inte för att jag ska spela mitt bästa spel och det märks. Kan gå riktigt bra länge, men sen gör jag ett enkelt misstag, ofta beroende på bristande tålamod. Och när man spelar så sällan och så få turneringar så är variansen riktigt jobbig, det är volymen som är A och O för att det inte ska kännas tungt långa perioder. Jag lyckas väl egentligen bara underhålla mitt spel, men lägger inte ner tillräckligt mycket tid för att spela riktigt bra eller för att kunna bli bättre.
 
Kul att se att kampanjen för live-SM 2015 startat!
 

Saknar en liten SvePoF-logga på sajten också, men annars verkar det lilla man får veta hittills lovande. Eventet går av stapeln samtidigt som Battle of Malta, vilket kanske kan dra lite extra spelare, kanske lite fler från toppen av turneringseliten. Nackdelen är att det är offseason på Malta vilket gör flygbiljetterna lite dyrare och framför allt så är det inte många direktflyg vilket är lite jobbigt för någon som är flygrädd som jag.
 
Ser nu fram emot att online-kvalen ska börja och hoppas att det inte ska bli lika dyrt att spela som förra året. Än så länge är planen att försöka ta mig dit, men man vet aldrig.
 
Nu är frågan bara, hur blir det med online-SM?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback