Sista veckornas semester

2014-08-03 @ 16:27:21 | Allmänt
Det första jag gjorde på morgonen efter vi kommit hem var att jag gav mig iväg för att fixa vår bil. Innan vi åkte iväg kändes det som ett framhjul var ovalt.
 
Jag gjorde därför ett besök på däckfirman, däcket visade sig vara så slitet att det stack ut trådar och de sa att det var otroligt att det inte blivit punktering. Så det blev till att byta båda framdäcken och boka tid för att fixa AC:n som antagligen läckte.
 
Hela helgen körde vi runt med fönsterna öppna på bilen då det bara kom varmluft från luftintagen. Det var rejält varmt, vi gjorde inte många knop, packade upp, tvättade och försökte bli av med jetlaggen.
 
Då Sander fått ont i örat var det svårast för honom, han vaknade 04.00 varje morgon i ett antal dagar, till vi fick antibiotika av närakuten. Ett av våra besök där sammanföll en gång med ett skyfall utan dess like. Vi var tvungna att stanna på väg 73 vid Tele2 Arena då vi inte såg någonting. När sedan regnet bedarrade något åkte vi vidare i halvmeter högt vatten tills vi kom hem.
 
Hoppades att vi skulle slippa översvämning i källaren och det drabbade inte oss så hårt, men våra grannar som blivit strandsatta i Los Angeles av Norwegian fick 5-6 cm vatten i källaren som vi öste ur med avklippta dunkar.
 
Upptäckte också att protesterna mot skolförvalningens kortsiktiga lösningar inte fått gehör.
 
 
Gigantiska baracker byggda på en lite kaninbursfotbollsplan, två våningar höga. c:a hundratalet barn ska nu gå där med en skolgård som får det att verka som om burhöns har lyxigt gott om yta. Skolförvaltningen i Stockholm verkar vara de enda som inte för flera år sedan förstod att det skulle behövas fler och större lokaler. Istället för skolor med realistiska budgetar har vi fått jobbskatteavdrag. Tack för det Reinfeldt.
 
Det tog en dag extra att få AC:n fixad efter helgen, så vi kom inte iväg till Ystad förrän på onsdagen, men det var en ganska bra resdag då det var som svalast och regnigast i Ystad då. Och eftersom vi inte lever på sjuttitalet längre hade väl barnen dött om vi försökt åka utan AC.
 
Nu har vi haft många sköna dagar här i Ystad, med badtemperaturer som nog aldrig varit högre här. Tre bad per dag, morgon-, middag- och före-drinken-bad. Inte alltid soligt men det är ganska skönt när det är så varmt. Och det går att bada ändå.
 
 
 
 
 
 
Även om hela familjen älskar att bada är vi inte typerna som ligger kvar på stranden nån längre stund. Vi är i vattnet länge, men oftast är vi klara med stranden så fort vi torkat, ligga kvar och steka är inte vår grej.
 
På kvällarna har det mest grillats och vi har träffat gamla kompisar och släkt och vänner, men vi hann med ett besök på Ystads Jazzfestival också.
 
Inte min typ av musik, men sällan har jag sett så skickliga musiker så det var väl värt ett besök bara därför.
 
Och Signe min yngsta har också varit med på sprutmönstringen på Stortorget här i Ystad, när Frivilliga Brandkåren döper alla små till Ystadbor som springer genom vattensprutornas strålar. Ganska ok när det är 25-30 grader.
 
Idag fyller min son Sander 11 år, något han räknat ner till de senaste 20 dagarna och nästan inte pratat om annat de senaste två. Det blev ingen hemresa idag som planerat, så det blev en ganska ok födelsedag för honom, med bad och lunch på Subway. Vi åker hem imorgon istället.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback