Jag kan inte vara där, men jag hoppas ändå få svar

2015-02-26 @ 23:36:00 | Allmänt
Hade sett fram emot årsmötet på lördag, men barnen har sportlov och enda chansen att få åka skidor är på fredag och lördag så jag prioriterar det. MEN...
 
Jag vill naturligtvis ha svar på en del frågor även om jag inte går på årsmötet, så jag hoppas att andra undrar samma sak som jag och att någon rapporterar från årsmötet.
 
Jag undrar naturligtvis mest om avtalet som Svenska Pokerförbundet skrivit med PokerEvent.
 
Dels har jag frågor om hur beslutet togs, dels har jag frågor om hur avtalet ser ut. Vi börjar med mina frågor kring beslutet och vad som ledde fram till detta.
 
Vad gäller beslutet att fråga PokerEvent att inkomma med ett förslag, togs detta beslut i samråd med styrelsen eller av ordföranden själv?
 
Vilka andra än PokerEvent tillfrågades? Lämnade andra in förslag eller var alla andra ointresserade?
 
Visste styrelsen/ordförande vilka valberedningen skulle föreslå som styrelse när förfrågan gjordes och spelade det någon roll för beslutet att sälja ut SM?
 
Det har sagts att det är omöjligt att arrangera ett SM helt ideellt och en av anledningarna som angetts till varför PokerEvent tillfrågades var att det inte fanns möjlighet att ersätta de personer som lägger ner tid. Vid förra årsmötet togs beslut om att detta skulle vara möjligt. Varför har styrelsen inte utnyttjat denna möjlighet? Varför tillfrågades PokerEvent när denna möjlighet fanns?
 
Varför var det tvunget att ta beslutet att sälja SM till en extern part när det bara var drygt en månad kvar tills dess att den ny styrelse skulle väljas? Kunde man inte väntat?
 
Fanns det inga tveksamheter att ta beslutet att sälja ut SM i en styrelse där majoriteten flaggat för att de inte skulle ställa upp för omval?
 
Med tanke på hur tidigare styrelser kritiserats för sina beslut att engagera sittande styrelseledamöters bolag för förbundets räkning, tvekade styrelsen aldrig om att be en sittande styrelseledamot att komma med ett förslag om att arrangera SM under den närmaste tre åren?
 
Styrelseledamoten som driver PokerEvent skulle naturligtvis inte rösta p.g.a, jäv, fanns det funderingar om det fanns andra ledamöter där jäv kunde vara ett problem?
 
Finns det andra styrelseledamöter än den styrelseledamot som driver Poker Event som eventuellt skulle kunna få ekonomisk vinning av beslutet?  Har det tidigare funnits affärsförbindelser mellan PokerEvent och någon sittande styrelseledamot?
 
Kommer någon av de sittande styrelseledamöterna förutom den styrelseledamot som driver PokerEvent att vara iblandade på något sätt i att arrangera SM de kommande tre åren?
 
Varför skrev styrelsen på ett sekretessavtal vad gäller avtalet med PokerEvent? Om det inte fanns andra intressenter varför kunde inte avtalets innehåll redovisas för medlemmarna förutom de delar som skulle kunna försvåra förhandlingar med samarbetspartners?
 
Varför valde styrelsen att skriva avtal med PokerEvent trots att det endast var ordförandens utslagsröst som fällde avgörandet?
 
Varför fick jag och andra först veta att årsmötet skulle få säga sitt om avtalet innan det antogs, bara för att senare få reda på att det redan var underskrivet och klart? 
 
Innan jag fortsätter med resten av mina frågor vill jag göra klart att jag förstår om några av ovanstående frågor kan tyckas insinuera oegentligheter. Det kan vara att de gör just det, men det är frågor som jag själv funderat över och många av frågorna har jag fått från andra när jag diskuterat avtalet med dem. Bättre att de ställs rakt ut än att det knorras och gnälls bland medlemmarna i tysthet för det gynnar inte förbundet.
 
Nu till frågorna om hur avtalet med PokerEvent ser ut:
 
Hur ser ersättningsmodellen ut för förbundet?
 
Vad är förbundets för ansvar vad gäller arrangerandet av SM? Vad är PokerEvents ansvar?
 
Kan förbundet säga upp avtalet och i så fall när, hur och varför?
Kan PokerEvent säga upp avtalet och i så fall när, hur och varför?
 
Vad är detta avtals fördelar framför att låta nästa styrelse arrangera SM?
 
Vad räknar PokerEvent med för intäkter om SM har 200 spelare? 400 spelare? 1000 spelare?
 
Vad räknar PokerEvent med för deltagarantal i SM de närmaste tre åren?
 
Jag har också en del frågor om förra årets verksamhetsberättelse och årsredovisning:
 
Hur stort är medlemsantalet? Skillnader finns mellan verksamhetsberättelsen och de belopp som redovisats i årsredovisningen.
 
Varför går årets SM med förlust trots att deltagarantalet är ungefär detsamma som föregående år?
 
Ordföranden har påstått att en ny styrelse inte skulle klara av att arrangera ett SM oavsett vem som sitter i den.
Känns det inte fel att på förväg döma en icke vald styrelse, speciellt efter att senaste SM inte gick med vinst?
 
Återigen, jag har förståelse om vissa av frågorna är känsliga, men de är uppriktiga, uppsåtet är inte ont och jag hoppas de kan besvaras så rakt och ärligt som möjligt av styrelsen.
 
Eftersom jag inte kan närvara själv inser jag naturligtvis att mina möjligheter att få mina frågor besvarade minskar betydligt och chansen att någon av mina motioner går igenom är mindre, men jag hoppas ändå att frågorna tas upp i någon eller annan form.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
★ Ason

Du hade varit en frisk fläkt på årsmötet. Hoppas någon kan driva dina frågor. Rätt att prioritera familjen

2015-02-28 kl. 11:01:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback