PAF Poker Challenge - Dagen efter dag 1A

2013-04-26 @ 12:30:00 | Allmänt

Vaknade strax innan 11.00 åländsk tid, kände mig på intet sätt utsövd, men att ligga kvar är inte heller nåt alternativ då nätet inte funkar i sängen, så jag får massa mig bort till bordet och köra morgonsurfen.

Jag gick vidare! Inte någon jättestack alls, tvärtom 16500, 16,5 stora mörkar inför dag 2. Lite drygt halva startstacken. Men eftersom jag hittills aldrig tagit mig vidare till dag 2 i ett event UTAN att ta mig till finalbord ( jag glömmer säkert någon turnering, selektivt minne kallas det) så är jag fylld av tillförsikt.

Ska väl berätta lite mer om gårdagen och djupdyka lite här och var där inte twitterströmmen varit så målande. Twitter är perfekt, där kan man få ut sin tilt direkt vid bordet utan krav på en lång uppsats. Har god använding av det hittills, och får anses som smärtstillande helt enkelt.

Gick in på nya casinot och reggade mig strax innan 16.00. Träffade en hel del gamla bekanta, bl.a Franke som jag var iväg till London med förra året med http://www.apokerleague.com/. Franke är en garanterad stämningshöjare och lyckades få mig att gå med på ett last shorter bet. Fyra öl till den som åkte först, vilket kanske kunde fungera som tröst och lite bedövning om man åkte ut tidigt.

Vi kom inte igång på den utsatta tiden tyvärr, men då hann jag prata fler som man annars bara träffar på online. PAF kör ju sitt Play Among Friends och nu när jag varit med några gånger på deras arrangemang så stämmer det verkligen. Kul folk och de lyckas få till bra stämning.

Ett nytt inslag i år var att de hela tiden livestreamar från PPC:n, igår körde de blandat Ladies Tournament, Star Player Tournament och något bord från Main Event. De visar hålkort med c:a 30 minuters fördröjning.Slänger väl ut en blänkare på twitter om jag skulle hamna där så att de närmast sörjande kan kolla: https://fun.paf.com/pafpoker/

PAF har verkligen försökt få PPC:n att synas i sociala medier och jag tror faktiskt de lyckats ganska bra i år. Finns ju sjukt mycket sådant man skulle kunna fixa med att koppla ihop facebook, twitter, bambuser m.m. Kanske något att satsa på vid stora turneringar online också (hint, hint Poker-SM på stars)

 

Spelet började med en sjuk kortrush. 20 minuter in i första perioden hade jag haft QQ två gånger, AA en gång och JJ en gång. Hade ju hellre fått dem senare under dagen, men tog en 10k pott med QQ mot KK då jag floppade en triss. Tror jag fick ut maximalt i den potten, även om det inte är mycket han kunde göra för att inte förlora stor del av sin stack.

 

Tuffade på tills jag spelade först min QQ hand som tog mig upp till 60K och sedan AA handen ner till 30k som jag beskrivit här: http://rosjon.blogg.se/2013/april/paf-poker-challenge-middagspaus.html

Esten med sin kvnnliga landsmaninna till vänster.
 

Det gjorde ont i kroppen att komma ner till 30K igen, men har funderat en hel del och kommit fram till att jag inte kan spela handen annorlunda. Jag tycker att esten spelade lite märkligt med sitt donkbett, men det funkade ju riktigt bra. Hade nog inte funkat lika bra mot en sämre hand med en mindre stack bakom.

 

Efter middagspausen så får jag inte mycket att jobba med och bestämmer mig för att inte tvinga fram något utan bara sitta där och vänta.Det fanns gott om folk vid bordet som skulle kunna göra misstag, så jag väntade.

 

Sen kommer första dråpslaget, mörkarna 300-600 med 100 ante - får AQ och höjer upp till 1500, får syn av Linus på stora mörken. Träffar A på floppen A63 och bettar 2100 efter Linus check, han synar. Turn kommer en T, jag checkar bakom för pottkontroll och för att kunna få bättre betalt på rivern. Rivern en 6:a och Linus bettar 5k. Jag kan bara syna och må dåligt när han visar upp K6. Runt 20K kvar.

 

Sen spelar jag en pott mot bordets kvinna, också hon från Estland. Solid, stabil spelare, tigth. Jag har KQ i mellan pos och hon sitter på knappen. Jag höjer upp till 1500 och hon synar. Floppen kommer K-hög med bara spader. Jag bettar 2100 och hon reraisar till 6k. Så jag funderar lite. Min hand är för stark för att folda och jag ställer in. Hon steker och då blir jag snabbt säker på att jag leder och börjar hoppas på syn. Men hon lägger sig och jag har återhämtat mig till 30k.

 

Dråpslag två. Ålänningen till höger om mig är ganska short och limpar in i tidig position. Jag sitter på AK och slår om till 2100. Han synar och floppen kommer med ett fint ess. Han checkar och jag bettar 3000. Han ställer in direkt och jag synar. Han har 34 i ruter för färgdrag och han får sitt ruter redan på turn. Urk. Om han är short ska han inte limpa in med 34ruter i tidig position, OM han gör det ska han inte syna ett omslag. OM han gör det så ska han inte floppa färgdrag. OM han gör det så ska han inte få in det.DubbelUrk.

 

Trevlig men alldeles för tursam:)

Nu är jag en aning frustrerade och sitter och väntar på en bra situation. Den kommer med 30 minuter kvar av dagen kl 02.30 på natten. Livespelare har en förkärlek för att limpa in hela tiden vilket defintivt inte är min typ av spel. Om jag inte kan höja med handen, så spelar jag den inte. Sen höjer jag kanske en aning brett ibland, men hellre göra fel åt det aggressiva hållet.

 

Får tre stycken limp på 800 nivån innan mig och jag sitter där med knappt 8k. Enda jag är orolig att få syn av är storstacken då 8k är lite för lite. Men jag har 97off och det är livespel och min erfarenhet är att man har högre Fold Equity då. Nåstan garanterat två levande om jag får syn. Någon kan ju ha limpat in med 88 men knappast TT. Bättre läge får man inte och trycker man inte på knappen här då försöker man helt enkelt inte vinna. Allin.

 

Fold, Fold, storstacken steker. Syn efter kanske 30sekunder. Han har KJ och jag får en nia på flopp och det får stå hela vägen. Mycket kritik från bordet för att jag ställde med 97 där, bla annat från ålänningen som limpade in med 34 ruter:). Jag tycker det är standard. Vad tycker ni där ute?

 

En hand till ska jag berätta om sen är det slut. Sitter i mellanposition och den estländska tjejen höjer upp till 2000. Jag sitter nu med 17k i stacken och kollar ner på 88. Jag är precis på väg att stoppa in allt, händerna är på våg mot min stack, men jag hejdar mig. Online skulle jag ställt omedelbart. Här i detta då, så känns det helt enkelt inte rätt. Hon är för tight och har fått en hel del stryk på sistone. Funderar länge, länge och lägger sen till sist. Vet fortfarande inte om det var rätt. I vanliga fall skulle jag ställt direkt, men i denna situationen och mot denna spelarens höjning så kändes det inte alls lika självklart. Får försöka fråga henne sen vad hon hade.

 

Nu ska jag ut och springa, för solen tittar fram här i regnvåta Mariehamn.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback